Blogi

Vyöhyketerapiasta

Päätin aloittaa kirjoittamaan vyöhyketerapiasta ja sen hyvää tekevästä, lempeästä vaikutuksesta ihmisen kehoon ja mieleen, moni kertoo vastaanotolle tullessaan ettei tiedä vyöhyketerapista mitään.

Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto.
Todisteita terapian käytöstä on loytynyt mm. Etelä- ja Keski-Amerikasta, Egyptistä ja Kiinasta.

Vyöhyketerapian juuret ovat tuhansien vuosien takana sekä intiaanien, egyptiläisten että kiinalaisten historiassa. Vyöhyketerapia tuli yleiseen tietoisuuteen 1900-luvun alussa amerikkalaisen nenä- ja kurkkutautien lääkäri William FitzGeraldin tutustuttua Etelä- ja Keski-Amerikan intiaanien lääkintämenetelmiin. Hän kokeili näitä oppeja hoitotyössään lääkärinä ja kirjoitti löydöistään kirjan ”Zone Therapy”, joka julkaistiin 1917. Häntä voidaan kutsua vyöhyketerapian isäksi.

Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä useiden kehossa olevien eri heijastejärjestelmien kautta, ei ainoastaan jalkateristä ja alaraajoista. Jalkaterien lisäksi heijastejärjestelmiä löytyy esimerkiksi sääristä, reisistä, korvista ja pään alueelta. Hoidettaessa voidaan hyödyntää useampia järjestelmiä, jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi.

Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. Vyöhyketerapiasta on hyviä tuloksia mm.hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa.

Vyöhyketerapia on menetelmä kehon omien voimavarojen elvyttämiseksi. Niiden avulla voidaan poistaa ja avata kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä.

Vaikka tieteellinen teoria vaikutusmekanismeista puuttuu, on vyöhyketerapian toimivuudesta paljon kokemusperäistä tietoa. Keholla olevat vyöhykkeet ja heijasteet ovat myös sähköisin laittein todennettavissa sekä sormin ja silmin havaittavissa, sillä niiden ilmaantuminen voi aiheuttaa erilaisia ihonmuutoksia.

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, joka perustuu siihen, että keho heijastuu pienoiskoossa muualle kehoon.

Itse teen hoidossa koko kehon vyöhyketerapiaa, hyödyntäen samalla sairaanhoitajan taustaani. Näen kehon kokonaisuutena ja yhdistän sekä koululääketieteen että lempeän vyöhyketerapian tietämystäni.

Kaikkien hoitaminen on kivaa! On ihanaa auttaa ja huomata kuinka vaivat usein jo ensimmäisen kerran jälkeen helpottuvat ja jatkossa väistyvät jopa kokonaan.

Tervetuloa hoitoon!

Syyskuu-24

Lempeästi, Sanna

Paranemisesta

Minulla on käynyt kaikenlaisia asiakkaita joilla hyvin monenlaista vaivaa ja ongelmaa. Vauvoilla, lähes kaikilla, on aika samat ongelmat, jotka helpottuvat jo muutaman hoitokerran aikana lähes kokonaan pois.

Aikuisilla taas on ehtinyt kerääntyä kaikenlaista painolastia ja vaivaa elämän aikana. Vyöhyketerapiassa paraneminen alkaa ylhäältä alaspäin ja sisältä ulospäin. Pitkään kestäneet vaivat myös lähtevät hitaammin ja vaativat useamman hoitokerran.

Minulle tuli asiakaaksi kolme kuukautta aiemmin pahan menetyksen kokenut henkilö. Hänellä oli tullut pian menetyksen jälkeen ihottumaa päähän ja käsiin sekä unettomuus ja tietenkin valtava suru.

Hoidon alussa säärten vyöhykeradat olivat muhkuraiset ja kipeät ja ihottumaa myös kaulalla. Ahdistus ja stressi valtavaa sekä suru pakahduttavaa.

Muutaman hoitokerran jälkeen alkoi itku, muhkurat jaloissa alkoivat hävitä ja ihottuma hävisi päästä, kaulalta ja käsistä siirtyen jalkapohjiin. Itkua tuli paljon ja olo oli surullinen mutta toisaalta helpottunut.

Viidennen hoitokerran jälkeen itkua oli edelleen mutta muhkuroita ei juurikaan, eikä ihottumaa. Suruprosessi vie aikansa ja se täytyy surra pois mutta keho ja mieli sai apua vyöhyketerapian rauhoittavasta ja tasapainottavasta vaikutuksesta. Se myöskin päästi suremisen valloilleen joka auttoi asiakasta pääsemään eteenpäin asian kanssa.

Toinen asiakkaani oli nuori aikuinen jolla erittäin hankala bruksisimi. Hän oli hakenut apua hammaslääkäriltä, hierojalta ja botox-pistoksista. Päänsärky ja niskakivut häiritsivät yöunta, piinasivat päivisin ja nostivat stressiä pintaan.

Hoidolla hain keholle rauhoittumista, stressin purkua ja lihasten rentouttamista. Bruksismin taustalla voi olla monenlaisia tekijöitä, kuten stressiä, perinnöllistä taustaa, masennusta ja ahdistusta. Siksi ajattelin hoitaa sitä stressin helpotuksen kautta.

Toisen hoitokerran jälkeen meni kaksi viikkoa ennen kolmatta hoitoa. Asikkas sanoi että parhaat kaksi viikkoa pitkään pitkään aikaan. Kolmas hoito riitti ja oireiden pahentuessa hän tulee uudelleen hoitokerralle.

Lokakuu-24

Ajanvaraus

Voit varata ajan myös soittamalla numeroon